Förra veckan hade vi seglarskola avslutning för både optimistjolle och trissjolle.  


Nybörjargänget i optimistjolle har under året lärt sig de fyra segelsätten och kunna hantera båten i olika väder och vind. Som avslutning genomfördes en enkel tävling med syftet att de skulle få testa på hur det är att göra en start och sedan använda sig av de vi lärt oss under året för att på snabbast sätt ta sig igenom banan. Väldigt uppskattat bland många av barnen, då det gick upp för dem hur mycket de lärt sig denna säsong. Fortsättningsgruppen i optimistjolle har arbetat med aktivsegling, vilket innebär att man som seglare hela tiden arbetar med att få båten att bland annat gå snabbare och högre i vind. De har även fokuserat mycket på teknik i olika väderförhållande. Nybörjargruppen i trissjolle som i år har varit väldigt stor, har under året lika så som optimistjolle gruppen lärt sig de fyra segelsättet. Och nu under hösten har de även fått testa på att segla spinnaker.
Trissjollegruppen som seglat på torsdagar har under hela året fokuserat på tävling. Det har varit start-träningar, snabba spinnakersättningar, tighta rundningar och backningsmoment. Allt för att på tävlingar kunna använda sig av olika tekniker och knep för att kunna prestera på bästa möjliga nivå.

Vi är väldigt imponerade av alla seglare, nybörjare som erfarna. Vilken utveckling vi fått se under denna säsong. Stort tack till alla seglare, alla instruktörer, alla ledare och alla andra som hjälper till. Utan er hade inte seglarskolan fungerat. Vi tackar för ännu en fantastisk seglarsäsong och så ses vi på båtfixet i vinter, ta hand om er!
Hälsningar Ledarna.

Nybörjargeuppen i Optimistjolle har genomgång tillsammans med ledarna Hanno, Anja, Rebecka och Anna.

Leave a Reply