”En liten askungesaga om dagen som kom att börja med stort D”

När startskottet gick för sista deltävlingen i fiskecupen 2015 stod det 6st team uppställda redo att gå ut för kamp. Innan de lämnande hamnen handlade det mest om fisket då det var 2 av teamen som hade chans att plocka hem den åtråvärda segerpokalen i cupen. Team Holst och Team MannePanne. (Även Team Carlsson hade chans, men han valde att jobba och lämnade walk over, så gör bara en bra kompis)

Väl ute på sjöss kom kampen mer att handla ”vi mot vågorna”. Det var inget optimalt fiskeväder för dagen. Stark ostlig vind med upp emot 12m/sek. i byarna.

Team Lennart Holst som gick ut själv utan att ha någon med sig i båten, kämpade mot vågarna men valde att avbryta vid ca kl 13 då vågorna tilltog, tyvärr ingen fångst med hem.

Team Patrik Johansson med glasmästaren ombord lyckades få till ett riktigt hugg på ena djupriggen och spöt löste ut, tyvärr landades inte fisken i båten.

Men trassel på 6 spön och pulkalinan runt propellern fick han och valde att avbryta vid ca kl 13.00. Ingen fångst med hem.

Team Hellman hade inte heller något flyt med fisket, inte ett napp men fick däremot jaga pulkan som tog en egen liten tur efter att linan brast av trycket mot vågorna. Och valda att avbryta vid ca kl 13.00 och ta en kaffe med Patrik och Lennart i det nybyggda fina väderskyddet vid rökeboa.

Team Embla hade årets sämsta fiske. Inte napp, trots detta stod de ut in i det sista då tävlingen var över. STARKT JOBBAT.

Team Mannepanne kämpade även de hela dagen och fick en fin liten öring 53cm, vikt 1260g.

Fisken tog på paravan med löja nerblyad 80 gram. Denna fisken gav dem den fjärde andraplatsen.

Team Pierre & Lennart lyckades bäst och med sig hem i båten hade de en riktigt grann lax 70 cm med en vikt av 2790g även denna togs på löja med en 75g diver.

Och med denna kammade de hem förstaplatsen i deltävlingen. STORT GRATTIS.

Årets citat………

Lycka är att vinna fast man aldrig har vunnit!”

Laxkungen 2015

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Skärmavbild 2015-09-14 kl. 20.39.32

Team Lennart Holst förbereder på strid mot vågorna

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]