Fiskecupen 2021

Bybro lax Open

Sex stycken team gav sig ut på laxfiske för att tävla om den största laxen. I våras hade det varit ett bra laxfiske i södra Vättern även om det inte var några jättar som kom upp så fångades många godkända laxar. Under sommaren klingade fångstrapporterna av gällande lax, men de senaste veckorna hade det återigen fångast godkänd lax i södra Vättern. I två av båtarna så var det stycken som har för avsikt att trolla på egen hand i Vättern.
Laxarna fanns fläckvis och det teamet som lyckades hitta den absolut bäst var Team Holm. De fick tre godkända laxar med en topp på 3,42 kg. Grymt bra fiskat och grattis till vinsten Peter och Natanael till denna titel.

Peter och Natanael


Tävling No8

Den åttonde och sista deltävlingen genomfördes den 4 september. Team Embla var det enda teamet som vägde in godkänd fisk. De vägde in en röding och en sik. Denna tävling var även klubbmästerskap, se fliken Klubbmästerskap.


Tävling No7

Den sjunde deltävlingen genomfördes den 18 juli, det var en relativ gungig tävling med en västlig vind. Fisken var inte på hugget denna eftermiddag och kväll. Inget av teamen lyckades att fånga två godkända fiskar. Bäst gick det för team Hult som fick en röding på 1,8 kg strax före team Melle på 1,7 kg. Sista deltävlingen i serien är den 7 augusti som även är klubbmästerskap. Så ni som har varit med i serien eller inte varit med i serien välkomna att till klubbmästerskapet att tävla om den åtråvärda titeln Klubbmästare 2021.
Start kl 07.00 den 7 augusti ifrån Domsand. Middag på kvällen i Jönköping.

Tävling No6 med After Work i Fingals

På fredagen samlades några av teamen för att grilla och ha ett uppsnack inför lördagens tävling i Fingal. De som övernattade i Fingal startade från Fingals hamn och några från Domsand.
Tävlingen var relativ trög men Team Melle lyckades med bedriften att ta en Grand Slam dvs en öring, en lax och en röding med totalvikt på drygt 6 kilo. Hatten av där!

1:a Team Melle 6,0 kg, en öring, en lax och en röding
2:a Team Andreas Bergström 2,52 kg, en röding
3:a Team Yrsel 2,27 kg, två öringar

Tävling No5

Vi började med samkväm vid Rökeboa med att grilla och snacka lite om fisket. Dagen till ära så var det två nya team/båtar som skulle vara med. Ambitionen är att vi delar erfarenheter med varandra för att lättare hitta nycklarna till att få fisk. Förutsättningarna som gällde var att dagen före hade det varit en tävling, som utgick från Huskvarna, och fångstrapporterna därifrån var att det var lite fisk som kom upp. Starka västliga vindar hade blåst en tid och det var stor temperaturskillnad i ytvattnet. Nio båtar gav sig iväg strax före kl15 och teamen valde att fiska på den västra sidan från Häggeberg upp till Baskarp. Vattentemperaturen i ytan varierade mellan 5-14 grader och det var ganska svårfiskat. Det kom upp några godkända rödingar och öringar. Den största fisken för dagen var en röding runt 2 kilo som team Holm fångade. När det gäller totalvikten så blev placeringarna enligt följande:
1:a Team Hult (två rödingar och en öring)
2:a Team Holm (två rödingar)

Tävling No4

Sju båtar gav sig iväg i en mycket vacker majmorgon. Vättern var blank, himlen var blå och solen sken. Det var en hel del båtar på sjön som njöt av fin försommardag. Fisket var lite trögare och bäst lyckades Team Bybro med en godkänd lax och en röding, annars var Team Yrsel som tävlingens största fisk med en lax på knappt 4 kilo.
1:a Team Bybro 4,45 kg (en lax o en röding)
2:a Team Melle 4,23 (två rödingar)
3:a Team Yrsel (en lax)

Nästa tävling är den 13:e juni och då fiskar vi eftermiddag och kväll.
Väl mött då!

Tävlingsstart strax före klockan 06:00

Tävling No3

Segrande team Yrsel

Tävling nummer tre blev den andra för året då den andra tävlingen ställdes in. Åtta båtar kom till start den vackra och lugna lördagsmorgon. Efter starten så började den ostliga vinden göra sig påmind och vi alla fick känna på lite kyla. De flesta teamet fiskade runt Tjuvanabben och fiskade relativt ytligt för att kunna ta en godkänd lax. Alla lyckades att få upp lax men långt ifrån lyckades att få upp en godkänd lax. Bäst totalt och med största lax var Team Yrsel med en lax på 3,22 kg.
1:a Team Yrsel två laxar och en öring totalt 6,71 kg
2:a Team Hult två laxar och en röding 5,47 kg
3:a Team Holm en lax och en öring 3,98 kg


Tävling No2
Inställd pga hårda vindar.

Tävling No1
Fem team kom till start denna premiär. Väderprognosen visade sämre väder efter lunch och det fick vi uppleva. Vinden växlade mellan sydlig och nordlig med snöbyar som kom och gick. Inga av lagen fiskade tiden ut, men fyra av fem team vägde in godkända fiskar. Bäst var team Bybro med två rödingar och en öring.

1:a Team Bybro
2:a Team Hult
3:a Team Holm