Fiskecupen 2021

Tävling No5

Vi började med samkväm vid Rökeboa med att grilla och snacka lite om fisket. Dagen till ära så var det två nya team/båtar som skulle vara med. Ambitionen är att vi delar erfarenheter med varandra för att lättare hitta nycklarna till att få fisk. Förutsättningarna som gällde var att dagen före hade det varit en tävling, som utgick från Huskvarna, och fångstrapporterna därifrån var att det var lite fisk som kom upp. Starka västliga vindar hade blåst en tid och det var stor temperaturskillnad i ytvattnet. Nio båtar gav sig iväg strax före kl15 och teamen valde att fiska på den västra sidan från Häggeberg upp till Baskarp. Vattentemperaturen i ytan varierade mellan 5-14 grader och det var ganska svårfiskat. Det kom upp några godkända rödingar och öringar. Den största fisken för dagen var en röding runt 2 kilo som team Holm fångade. När det gäller totalvikten så blev placeringarna enligt följande:
1:a Team Hult (två rödingar och en öring)
2:a Team Holm (två rödingar)

Tävling No4

Sju båtar gav sig iväg i en mycket vacker majmorgon. Vättern var blank, himlen var blå och solen sken. Det var en hel del båtar på sjön som njöt av fin försommardag. Fisket var lite trögare och bäst lyckades Team Bybro med en godkänd lax och en röding, annars var Team Yrsel som tävlingens största fisk med en lax på knappt 4 kilo.
1:a Team Bybro 4,45 kg (en lax o en röding)
2:a Team Melle 4,23 (två rödingar)
3:a Team Yrsel (en lax)

Nästa tävling är den 13:e juni och då fiskar vi eftermiddag och kväll.
Väl mött då!

Tävlingsstart strax före klockan 06:00

Tävling No3

Segrande team Yrsel

Tävling nummer tre blev den andra för året då den andra tävlingen ställdes in. Åtta båtar kom till start den vackra och lugna lördagsmorgon. Efter starten så började den ostliga vinden göra sig påmind och vi alla fick känna på lite kyla. De flesta teamet fiskade runt Tjuvanabben och fiskade relativt ytligt för att kunna ta en godkänd lax. Alla lyckades att få upp lax men långt ifrån lyckades att få upp en godkänd lax. Bäst totalt och med största lax var Team Yrsel med en lax på 3,22 kg.
1:a Team Yrsel två laxar och en öring totalt 6,71 kg
2:a Team Hult två laxar och en röding 5,47 kg
3:a Team Holm en lax och en öring 3,98 kg


Tävling No2
Inställd pga hårda vindar.

Tävling No1
Fem team kom till start denna premiär. Väderprognosen visade sämre väder efter lunch och det fick vi uppleva. Vinden växlade mellan sydlig och nordlig med snöbyar som kom och gick. Inga av lagen fiskade tiden ut, men fyra av fem team vägde in godkända fiskar. Bäst var team Bybro med två rödingar och en öring.

1:a Team Bybro
2:a Team Hult
3:a Team Holm